Menu Sluiten

Onze diensten

Het kan behoorlijk frustrerend zijn als iemand financieel misbruik van jou maakt, waardoor je niet toekomt waar je recht op hebt. De drempel om hulp te zoeken ligt hoog en de strijd lijkt vaak niet de moeite waard. Toch kun je met de juiste ondersteuning een hoop stress, tijd en geld besparen. Heb jij vermoedens van alimentatiefraude, zit je met je handen in het haar en weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij bieden dé oplossing voor alimentatiefraude.

Bemiddeling

Wanneer er sprake is van (vermoedens van) alimentatiefraude, kunnen de gemoederen hoog oplopen. Jij en je ex-partner hebben allebei je eigen belang waarvoor je wilt vechten, waardoor het moeilijk kan zijn om samen tot een oplossing te komen. Bemiddeling vergroot de kans op medewerking van je ex-partner en verkleint de kans op onnodige beschadiging van de onderlinge verhoudingen. Deze stap alleen kan al een hoop onnodige kosten voorkomen.

Research

Heb je het vermoeden dat je ex-partner stiekem samenwoont met een nieuwe partner? Of dat hij of zij een extra bron van inkomsten heeft? Helaas is het volgens de wet zo geregeld dat jij als gedupeerde verantwoordelijk bent voor de bewijslast. Jij moet dus onomstotelijk kunnen aantonen dat er sprake is van opzettelijke alimentatiefraude. Wij helpen je bij het verzamelen van rechtsgeldig bewijsmateriaal door nauwkeurig onderzoek op maat te doen. Dit doen we middels de meest recente onderzoekstechnieken, zoals internetonderzoek en indien nodig zelfs heimelijke observatie.

Advies

Misschien vraag je je af of het wel de moeite waard is om de alimentatiefraude aan te vechten. Dit is een terechte vraag! Op basis van de resultaten van het onderzoek en de gegevens van de huidige alimentatiekosten, zullen wij berekenen of het rendabel is om een juridisch traject in te gaan. In enkele gevallen is het namelijk voordeliger om de fraude te accepteren,, hoe bitter deze pil ook is.
Uiteraard blijft de keuze om wel of geen verdere stappen te ondernemen volledig bij jou liggen.

Verslaglegging

Naar de rechter stappen is vaak een worst-case scenario en zoals eerder gezegd ook niet altijd rendabel. Dit betekent niet dat het onderzoek dan voor niets is geweest. Integendeel, het door ons opgestelde onderzoeksverslag kan dan tijdens onderhandeling met de tegenpartij ingezet worden om de fraude alsnog te stoppen. Mocht het wel tot een zitting komen, dan is het onderzoeksverslag bruikbaar als rechtsgeldig bewijsmateriaal.

Ondersteuning

In het ergste geval kan het tot een zitting komen en ook hier laten we je niet in de steek. Wij helpen je de zaak zorgvuldig voor te bereiden door alle benodigde documenten en bewijsmaterialen te verzamelen. Wij werken graag samen met jou en jouw advocaat om de kans van slagen te vergroten.

Niet ieder mens is hetzelfde en niet iedere situatie is hetzelfde. Wij geloven daarom in een traject op maat. Wil je weten wat wij voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvend intake gesprek.

Neem contact op